Bernat Salbanyà “si es recuperessin les mines es podria obtenir aigua de manera neta i sense explotar la Tordera”.

El jove arenyenc ha aconseguit el segon premi en la modalitat de Ciències de la Terra i Medi Ambient del "Certamen de Jóvenes Investigadores"

Arenys de Mar / 4-9-07 5:23 / míriam

Acabat d'arribar de Màlaga, Bernat Salbanyà ha aterrat a Arenys de Mar amb l'objectiu de continuar difonent les conclusions del seu multipremiat treball.Mines del Maresme, un exemple d'aprofitament dels recursos hídrics en un batòlit granític és el títol d'aquest projecte que conclou que amb les mines es pot obtenir aigua d'una manera neta i sense necessitat de gastar diners en inversions com les dessaladores o d'explotar recursos naturals com el riu Tordera. Una investigació que li ha valgut una gran recompensa. A banda del premi aconseguit al "Certamen de Jóvenes Investigadores", celebrat a Màlaga aquest passat cap de setmana, també ha aconseguit guardons com el premi Raimon Bonal de Canet de Mar, el Valeri Serra i Baldú i el Baldiri i Reixach de la Fundació Lluís Carulla.

Al Certamen de Jóvenes Investigadores, Salbanyà ha anat acompanyat d'Elisabeth Moré, que ha defensat el seu treball “L'essència de l'Olivarda com a insecticida natural”. Amb aquesta investigació Moré ha aconseguit el passaport per al Consell Superior d'Investigacions Científiques. Però aquesta no ha estat l'única alegria. El certamen de Joves Investigadors d'Espanya ha premiat també com a millor centre educatiu l'Institut Tres Turons, i com a millor professor-tutor Joan Antoni Curto, que ha estat qui ha dirigit el projecte d'en Bernat.

Per conèixer tots els detalls sobre el treball i les experiències que ha viscut en Bernat Salbanyà en tots aquests certàmens, podeu escoltar aquesta entrevista, enregistrada al local d'Arenys.Org.