Crescuda d'ERC i CiU a Arenys de Munt i davallada d'Arenys de Munt 2000

Arenys de Munt / 27-5-07 16:04 /

Arenys de Munt 2000 ha aconseguit ser la llista més votada, amb 871 vots, però es queda amb tres regidors menys. Aquesta dada contrasta amb l'alegria de dues formacions nacionalistes com CiU que ha experimentat la crescuda d'un regidor gràcies als 651 vots rebuts, i d'ERC que ha fet una crescuda amb 1 regidor més, aconseguint-ne 3 amb els 744 vots. Pel que a la resta de partits, la sorpresa també l'ha donada la CUP aconseguint un regidor gràcies al suport de 329 vots. El PSC s'ha mantingut amb 2 regidors i amb un 13'29% dels vots rebuts, 430 en total. Amics per Arenys de Munt i el PP no han aconseguit representació.

Les reaccions per part dels caps de llista deixen entreveure moltes combinacions. L'alcaldable d'Arenys de Munt 2000 ha reconegut la pèrdua que ha experimentat el partit i també ha assenyalat la necessitat de fer un "exercici d'autocrítica, però tot i així estem contents perquè el poble ha tornat a confiar en nosaltres".

Pel que fa a CiU, Alfons Molons no ha ocultat la seva alegria "tenim un regidor més i del que estem contents és de l'augment de vots que hem obtingut". Molons ha dit que es mostra obert a pactar amb la resta de formacions polítiques.

De la mateixa manera Joan Rabasseda ha expressat la seva satisfacció per haver incrementat en vots i regidors. La valoració que ha fet el candidat d'ERC ha estat molt positiva perquè "tenim un bon projecte". Respecte els acords, Rabasseda ha destacat que "s'han de valorar les possibilitats i les coincidències de programes, a hores d'ara tot està obert".

Rosa Albiol, candidata del PSC, ha manifestat la seva satisfacció per haver-se mantingut. El partit no ha experimentat ni augment de vots, ni de regidors però "essent nova candidat i tenint els 10 primers de la llista nous, estem contents" ha dit. Albiol ha reiterat la seva predisposició a pactar "estem oberts a tot i podríem tenir la clau del govern"

El candidat de la CUP, Josep Manel Ximenis ha explicat que la formació viu un sentiment dual, d'una banda la satisfacció d'haver aconseguit el recolzament d'un 10% de l'electorat, tenint en compte que el partit es va constituir molt ràpidament i amb molta joventut, i de l'altra d'insatisfacció perquè el pla de preservació per al poble que proposaven no ha tingut el suport esperat.

L'altra cara de la moneda, la representa Amics per Arenys de Munt que no ha aconseguit representació. Jaume Missé ha mostrat la seva decepció però ha remarcat que el partit continuarà treballant per als propers quatre anys.

A Arenys de Munt s'han emès 3.997 vots, dels quals 3.459 han estat vàlids. Hi ha hagut 223 vots en blanc, 38 nuls i una dada que preocupa molt els caps de llista, un 41'34% d'abstenció. La participació global ha estat de 58'66%.