Eudal Prat: "Hem passat de ser una publicació cronista a una tribuna d'opinió dels nostres col·laboradors"

Entrevista a Eudald Prat, cap de redacció d'Arenys Vida Parroquial

Eudal Prat ensenya la nova AVP
Eudal Prat ensenya la nova AVP
Arenys de Mar / 26-4-07 5:55 / míriam

Eudald Prat, té 31 anys, és enginyer topògraf i exerceix de professor en un col·legi de Barcelona. Ha estat vinculat al voluntariat Raig de Lluna, a la societat Coral l'Esperança, de la qual n'ha estat secretari i cantaire. Actualment n'és vocal. Sempre ha estat relacionat amb la parròquia, fent catequesi de comunió i confirmació. Respecte la revista, també va ser cap de redacció quan va haver-hi un suplement d'Arenys Vida Parroquial anomenat Xarxa Jove que reflectia la vida de les agrupacions juvenils.

1.Quina valoració fas d'aquests primers mesos que has estat al capdavant de la revista com a cap de redacció? Com han rebut els subscriptors aquest canvi d'imatge?

Després de tres números el resultat de satisfacció és general en el sentit que s'ha iniciat un nova etapa, amb canvi a colors i de format. Hem passat de ser més cronistes d'una vila a una tribuna d'opinió. Els subscriptors han respost molt bé perquè han vist un canvi global i el que s'ha sentit és que convenia un canvi d'aquesta manera de renovació, de nova etapa. Estem contents perquè a banda s'ha mantingut el mateix número de subscriptors i també s'han augmentat les vendes i vol dir que la gent d'Arenys se n'ha fet ressó i que la revista interessa.

2.Per quines etapes ha passat la revista, aquest canvi també marca una nova etapa o simplement el fons continua essent el mateix?

Ha passat per etapes ben diferents, però el fons ha estat sempre transmetre la vida cristiana d'Arenys de Mar i no tancant-se als altres esdeveniments de la vila, i ara, a més, incloent-hi entrevistes, recomanacions de pàgines web, de llibres i no només de coses que hagin passat al poble com a notícia, sinó molta opinió dels col·laboradors.

3.En el número del mes de febrer, Mossèn Martí Amagat t'adreça una carta oberta encomanant-te dues principals tasques de continuïtat: una la de donar la raó d'esperança de nosaltres mateixos i l'altra la de reflectir amb les notícies l'art de viure i de conviure. Són aquests objectius els que han ajudat a Vida Parroquial a arribar al número 700?

Una mica tot plegat. A vegades Arenys Vida Parroquial ha variat aquests objectius en el sentit que l'època postfranquista va marcar un altre estil de transmetre notícies. El rerefons és que dins de l'extensa gamma de publicacions, gratuïtes, de pagament, internet, nosaltres volem mantenir aquest espai concret, que és Arenys Vida Parroquial, oferint un punt de vista del cristià que pot ser molt vàlid i que complementi altres opinions.

4.Com feu el contacte amb els col·laboradors? Són ells mateixos els que també s'ofereixen per publicar els seus escrits?

Hi ha un seguit de col·laboradors que són fixes i que cada mes t'envien el seu article i d'altres amb qui ens posem en contacte per un tema en concret i demanar l'opinió sobre algun tema. Segons l'eix central del número o del reportatge del que parlem al llarg del mes, dedicar-li dos o tres pàgines .

5.Com preveus el relleu generacional de subscriptors i de col·laboradors. El fet que els joves no creguin massa actualment en l'església, pot ser un factor negatiu per al futur?

Aquesta és la pregunta del milió. El nostre repte i objectiu és oferir una publicació digna de qualitat amb la qual l'opinió que s'expressi pugui transmetre valors i que sigui punt de referència per contrastar notícies i comparar-les. És evident la davallada de gent a l'església, però una cosa no treu l'altra. Un mitjà informatiu cristià te'l pots llegir encara que no vagis a l'església. El relleu? Els que formem l'equip de redacció de moment som bastant joves, ho fem amb moltes ganes i amb molta il·lusió i esperem que durem molt de temps.