Arenys s'afegeix a la Caravana per l'estat propi

Els organitzadors, per la seva banda, xifren la participació en un miler de vehicles.

Caravana per l
Caravana per l'estat propi
Arenys de Mar / 15-1-12 10:02 / joan

Centenars de cotxes, motos i tractors, fins a un miler segons els organitzadors han participat a la 'Caravana per l'estat propi' que ha recorregut, aquest diumenge, la carretera N-2 al seu pas pel Maresme. Un bon nombre d'arenyencs, amb la representació dels alcaldes d'Arenys de Mar i Arenys de Munt, s'han afegit a diversos punts de la marxa. El punt de trobada de la marxa ha estat Canet de Mar, però la congestió de trànsit que s'ha creat ha permès que durant força estona la caravana fos visible al pas de l'NII per Arenys de Mar.

La "Caravana per l'estat propi" era la primera gran acció de l'Assemblea Nacional Catalana, que es constituirà oficialment el 10 de març. La convocatòria festiva que ha recorregut la N-2 del Maresme ha tingut un gran ressió i ha estat un èxit de participació. Tant és així que a Canet, punt final de la marxa, s'han retardat més d'una hora els parlaments previstos per l'arribada contínua de vehicles i s'han hagut d'habilitar aparcaments alternatius perquè la presència s'han desbordat les instal·lacions previstes. Segons dades de Trànsit hi han participat 470 turismes, una vuitantena de motos i més de vint tractors, col·lapsant durant unes quantes hores la N-2 al Maresme a l'altura d'Arenys i de Canet. Els organitzadors, per la seva banda, xifren la participació en un miler de vehicles. Al Twitter, l'etiqueta #caravanaperlestatpropi ha esdevingut una de les més utilitzades.

La marxa ha començat en dos punts, a Tordera i a Montagat, en direcció a Canet de Mar. A cada poble per on ha passat la s'hi han anat afegint més vehicles, formant una llarga caravana. Molts maresmencs han rebut l'han rebuda a peu de carretera i amb els balcons guarnits amb senyeres i estelades. Hi han participat diversos batlles de la comarca, entre els quals, els d'Arenys de Mar i Arenys de Munt.

Les fotografies que acompanyen aquesta notícia són de l'Aina Mateu, la Isabel Romano, la Roser Maresma, en Marc Colomer i en Toni Ribes. L'arenyenc Xavier Mir ha fotografiat i piulat la caravana i també ha fet una transmissió amb cròniques sonores amb l'aplicació Audioboo.