El Canal m2tv molt aviat deixarà d'emetre

El Consorci TeleDigital Maresme Nord, titular de m2tv, començarà a dissoldre's el 23 de novembre a causa de les dificultats econòmiques i de consolidació per les que ha travessat.

Plató de m2tv
Plató de m2tv
Arenys de Mar / 11-11-11 18:40 / joan

Així es va acordar en el darrer ple del Consorci a petició de tots els seus membres, que són 7 ajuntaments de l'Alt Maresme i el Consell Comarcal.

Els consistoris actuals presents en aquest Consorci, que es va constituir el 2007, són Calella, Pineda, Sant Cebrià de Vallalta, Arenys de Munt, Palafolls, Canet i Santa Susanna. La presidenta del Consorci, Montserrat Candini ha comentat que "el Consorci de la TDT de l'Alt Maresme ja des del començament ha tingut greus dificultats per consolidar-se i dificultats econòmiques molt difícils".

Aquesta dissolució però és l'inici d'un llarg procés on hi haurà una comissió liquidadora que vetllarà per les qüestions jurídiques, econòmiques i sobre com queda la concessió del canal. En el darrer ple del Consorci tots els municipis es van comprometre a pagar les quotes pendents i amb eixugar el deute del préstec que es va demanar per pagar les inversions d'aquest canal.

De totes formes, encara no hi ha data per l'acabament de les emissions de m2tv, tot i que serà en els propers mesos. En tot cas, l'Ajuntament de Calella, un dels impulsors del canal, està estudiant tots els escenaris que s'obriran properament, i entre les possibilitats existents hi ha la de sumar-se al projecte de m1tv, del que n'és titular el Consorci Digital Mataró-Maresme.

Els platós de m2tv estan situats a Calella, als antics estudis de Calella Televisió, que va haver de tancar les seves portes amb el pas del sistema analògic a la TDT.