Abstenció en l'aprovació de les ordenances

Es va aprovar també les taxes sobre l’IAE, els béns de naturalesa urbana, cementiris, mercat, ocupació via pública i activitats al carrer.

Ple d
Ple d'ordenances
Arenys de Mar / 11-11-11 18:34 / joan

Les ordenances que el passat dimecres es van aprovar van ser referents a l’IBI, que fins ara s’havia anat incrementant automàticament en funció del valor del cadastre.

A més, la idea és que es aquelles persones que no tinguin els impostos domiciliats puguin pagar-ho en 4 fraccions.

El Bloc Municipal va demanar a l’oposició que votés amb responsabilitat. El portaveu, Alex Acero, va recordar que la situació viscuda fins ara era atípica ja que hi havia un pressupost prorrogat i s’ha estat molt temps sense interventor. ERC va recordar que no havia tingut temps per estudiar la proposta amb detall. La portaveu, Annabel Moreno, va manifestar que no entenia algunes modificacions fetes en determinades ordenances ja que no hi havia l’informe d’intervenció corresponent. La CUP va assenyalar que calia modificar les taxes pensant en aquells que més pateixen. David Caldeira el seu portaveu, va dir que l’increment de taxes i impostos havia de fer-se de manera progressiva i que calia analitzar en primer lloc les necessitats dels arenyencs. ICV també va insistir en la manca de temps per estudiar la proposta. La regidora, Isabel Roig, va dir que hi havia algunes taxes que no quedaven clares, com la de l’escola de música. Roig va dir que tenien un caràcter continuista. El PSC va criticar les presses del govern i va insinuar que potser aquestes ordenances no acabaven quadrant amb els pressupostos. Ramon Vinyes, va manifestar que PP i CiU han incomplert punts dels seus programes electorals.

El regidor d'Hisenda, Quim Barris, va explicar que el govern estava treballant en la modificació d’altres ordenances referents al clavegueram, la tinença d’animals, circuïts culturals, costos de tràmits administratius i la formació i cursos al municipi. Aquest va assumir la seva part de responsabilitat en la manera com s’havia gestionat el tema i va manifestar que a partir d’ara treballaran colze a colze amb l’oposició.

Video resum del ple realitzat per Ràdio Arenys: