La cantata "He mirat aquesta terra" s'ha estrenat a Arenys de Mar amb clamorós èxit

El teatre Principal, de gom a gom a l'estrena absoluta de la cantata "He mirat aquesta terra"

Arenys de Mar / 15-3-09 18:46 / alex

Èxit clamorós de l'estrena absoluta de la cantata-jazz He mirat aquesta terra sobre poemes de Salvador Espriu, amb la música de Ricard Gili, al Teatre Principal d'Arenys de Mar. 60 cantaires de la Coral Sant Jordi, els 18 musics de La Locomotora Negra, la soprano Paula Nogueira, el tenor Oli Silva i l'actriu arenyenca Mercè Pons, evidentment, van fer que l'escenari del Principal quedés petit per viure una gran vetllada.

Inspirant·se en Duke Ellington, Ricard Gili va posar música a onze poemes de Salvador Espriu i va explicar que " a vegades, els poemes em dictaven les notes. Les paraules tenen ritme, només s'ha d'endevinar quin. Entre els poemes escollits:La pell fa tambor, l'onze de setembre de 1714,Oració al senyor Sant Jordi i Perquè un dia torni la cançó a Sinera.

El muntatge acaba amb una crida reivindicativa per mantenir la dignitat del país, segons destaca Quim Lecina, director escènic, que va fer que el concert fora una espècie de ritual on Mercè Pons introduïa cada peça amb la lectura dels poemes d'Espriu. Una actuació plena de contingut, amb un excel·lent interpretació musical de La Locomotora Negra, recolzada per un molt bon treball de la soprano Paula Nogueira i del tenor Oli Silva i rematada per una Coral Sant Jordi al complet. Un espectacle de gran nivell que va deixar la sensació al públic assistent d'haver viscut uns moments únics.

Del Principal al Palau

La cantata-jazz arribarà al Palau de la Música Catalana els dies 19 i 27 de març, dins el Festival Mil·leni. El darrer concert del dia 27, es transmetrà en directe vía sat·telit a vuit cines del Principat, Mollerussa, Tàrrega, Berga, Palamós, Valls, Lleida la Seu d'Urgell i Terrassa.

En el següent vídeo, podreu fer una mostra del que va ser aquest concert.