Arenys.cat: les xifres del 2008

Durant el 2008 s'han rebut més de 34000 visitants i s'han consultat més de cent mil pàgines.

8-1-09 13:49 / Isabel Artero

El comiat de l'any i l'estrena d'un de nou és un bon moment per fer revisió dels projectes i plantejar nous objectius. Aquest 2008 ha estat el primer any complet, de gener a desembre, d'arenys.cat i per tant permet fer un anàlisis complet dels continguts que s'han generat i les consultes que ha rebut aquesta nova plataforma impulsada per Arenys.org.

La portada d'arenys.cat és on es recullen les principals audiències però l'anàlisi de l'estadística permet saber quins altres espais són els més consultats i descobrir algunes curiositats. L'espai del Club de Rem i les xarxes Escola, la Mediateca, el Casal Digital i la xarxa Lil@, són, per aquest mateix ordre, els principals espais visitats. També té un alt nivell de consultes l'espai Form@tic que agrupa els diversos cursos i materials didàctics de formació en tecnologies que dóna Arenys.Org.

Pel que fa a pàgines específiques més consultades hi ha curiositats com el fet que la pàgina més demanada és aquesta, que recull la recepta de les trufes de xocolata que Mireia Pendón va fer al Casal Digital. Són accessos que arriben a través del cercadors. La recepta del pastís de xocolata d'en Genís també està entre les més vistes durant l'any.

Aquestes cerques que arriben, sobretot, a través de Google (en un 98%) van fer que el mes de desembre, la recepta de les trufes fos la pàgina més consultada, al mateix nivell que la notícia sobre la polèmica creada arran de les diligències de la Fiscalia del TSJC. També destaca, entre les pàgines més consultades de l'any, el reportatge Esport en plena natura dedicat al nou parc Jalpí Aventura i que, malgrat, haver estat publicat la primavera de 2007, va sumant visites mercès els cercadors.

El top-ten de Google

El sistema d'anàlisis estadístic d'arenys.cat permet destriar quines són les paraules a través de les quals els internautes arriben al web. Això permet tenir una aproximació de la intenció de l'usuari o pensar sobre quin era el motiu de la seva cerca.

La pròpia adreça arenys.cat és la cerca més recorrent per aquells usuaris que prefereixen demanar-li a Google que posar-la directament a la barra del navegador. Per ordre aquestes són la resta del "top-ten": ceip sinera, osteoporosi, pastis de xocolata, robanaps, trufes, xarxa lila recepta, trufes, trufes de xocolata i arenyautes.

Entre les informacions d'enguany més consultades hi ha la notícia sobre la nova web del CEIP Sinera i el reportatge sobre la música arenyenca al Myspace. També han sumat un nombre destacat d'accessos la notícia sobre l'exposició Un tomb per Arenys de Mar, que anava acompanyada del vídeo de la col·lecció de fotografies, i també el reportatge Sant Zenon audiovisual, que es feia ressó dels continguts publicats a Internet després de la Festa Major d'Arenys de Mar.

Detalls sobre els usuaris

En conjunt, arenys.cat ha rebut aquest 2008, més de 34.000 visites i comptabilitza uns 18.000 usuaris únics. S'han rebut visites de 66 països del món però el gruix principal són de l'Estat Espanyol (en un 97'5%) i la majoria de Catalunya.

Altres detalls sobre com veuen arenys.cat els seus visitants permet saber que un 58,55% ho fan amb el navegador Internet Explorer, mentre que amb Firefox ho fan un 38,04%. Pel que fa als sistemes operatius que utilitzen un 89,75% utilitzen alguna versió de Windows (encara un 82% amb XP), MACOSX (6,91%) i GNU/Linux (3,15%).