IES Els Tres Turons: eficiència i implicació

Escrit de Joan Antoni Curto, director de l’IES Els Tres Turons

J.A. Curto a lFoto: X. Salbanyà'/>
J.A. Curto a l'ofrena floral de l'Onze de Setembre
Foto: X. Salbanyà
Arenys de Mar / 4-10-08 9:49 / Isabel Artero

Enguany, l’educació secundària afronta el repte de consolidar el desplegament complert de l’ESO segons la LOE. El curs anterior ja es modificaren els cursos de 1r i 3r, i ara toca el 2n i el 4t. Els canvis més importants es notaran a 4t, on desapareix el crèdit de síntesi i es preveuen tres assignatures optatives especifiques i la presentació d’un projecte de recerca. Totes aquestes mesures estan dirigides a incrementar la qualitat afavorint l’interès personal i acadèmic de cada alumne. També el Batxillerat inicia una nova estructura, més flexible, amb un ventall de matèries més ampli i a la vegada amb més facilitat per construir un procés acadèmic més assequible als condicionants personals.

Tots aquests canvis estan pensats per evitar l’abandonament de l’alumnat a l’ESO i al Batxillerat, tendència que, malauradament, encara és molt elevada al nostre país. Les mesures seran insuficients sinó entenem que l’educació, fita imprescindible de tota societat, es basa en l’esforç i el compromís, valors que són responsabilitats de tothom.

Com a director de l’IES Els Tres Turons voldria encomanar la il·lusió que em produeix treballar en aquest centre on el lema pels propers anys és: eficiència i implicació. Segur que ben aviat tots els canvis que ara estem iniciant milloraran l’educació del nostre alumnat i reforçarà la unió de tota la comunitat educativa.

Joan Antoni Curto
Director de l’IES Els Tres Turons