En aquest espai es comenten i s'ofereixen diverses eines per publicar continguts i facilitar l'accés a la informació a través d'Internet:

Eines per publicar i compartir informació:

- Els blocs d'arenyautes: El nou espai arenyautes.cat ofereix a tots els usuaris i usuaries un bloc personal. És una eina senzlla i fàcil d'utilitzar. La millor manera de publicar els primers continguts a Internet. Un bloc és una mena de dietari i els apunts s'organitzen de forma cronològica.

- La llista de correu d'arenyautes: Per accedir-hi només heu de disposar d'una adreça de correu i enviar el missatge de subscripció (podeu fer-ho des d'aquí. No podreu escriure fins que l'administrador us autoritzi l'alta. Hi ha força activitat amb una gran varitetat de temes de debat.

- Les galeries d'imatges:Hi ha diverses galeries, organitzades temàticament. on podeu publicar les vostres fotogràfies. També podeu podeu publicar imatges des d'un apunt dels blocs. Si voleu tenir un album propi, amb molta més capacitat i eines de gestió us recomanem fer-ho a Flickr.

-

Altres eines col·lectives per cercar informació i moure's per Internet:

La Viquipèdia en català
La Viquipèdia es un projecte col·lectiu que està constriïnt una enciclopèdia d'ús general, de distribució lliure i de qualitat, a partir del treball i les aportacions de voluntaris d'arreu del món. Qualsevol persona pot utilitzar-ne lliurement els articles, copiar-los, modificar-los i distribuir-los, complint bàsicament dos requisits: esmentar la font de la informació, i permetre també l'ús lliure de la seva obra mitjançant les condicions d'ús de la llicència GFDL o equivalents.

Flickr: És un espai creat per a gestionar, compartir i organitzar fotografies personals, no obstant això, en poc temps s'ha convertit en alguna cosa molt més gran: una nova comunitat col·laborativa entorn del visual. Stewart Butterfield, fundador de Flickr, va presentar al Congrés de la Cibersocietat aquest innovador sistema que ha revolucionat l'escenari del ciberespai en els últims temps.

Nou servei de traducció de textos i webs per Internet
Aquest nou traductor, desenvolupat per la Generalitat, permet traduir textos breus de fins a 2.500 caràcters i pàgines web.

Més recursos col·laboratius des de serveis gratuïts

gestors de continguts i espai web:
- Jimdo
- Googlepages

wikis:
- Wikispaces
- Wikidot