Blocs d'arenyautes

Syndicate content
Updated: fa 2 anys 30 setmanes

Somiem com volem Arenys: 1000 i 1 idees que volem compartir.

dv, 23/01/2015 - 12:00
postal1001-4.jpg

Una nova proposta ben engrescadora que us fem des d'ICV Arenys: sumar 1001 idees per Arenys de Mar. S'hi pot participar des de les xarxes, aportant les idees al Facebook, al tuiter o arenyautes.cat, i també als diversos actes al carrer que es faran les setmanes vinents, i que us anirem anunciant. Aquest diumenge al matí, estarem a la plaça de la vila. 

 

Com en els contes orientals, a les 1000 i 1 nits, la ironia, la tendresa i la realitat de la vida conviuen amb els somnis més intensos. Darrere les històries de prínceps i princeses, de sultans, i de llànties i desitjos, també hi ha un món amenaçat per l'ambició, la pobresa i les desigualtats, en el que també i sortosament, existeixen valors com l'amistat, la fantasia, o l'esperança.

 

A la proposta de les 1000 i 1 idees per Arenys, com als contes de les 10001 nits, també hi ha cabuda per a tot... per l'Arenys de cada dia, per l'Arenys d'abans d'ahir, i per l'Arenys de futur.... per a la realitat, per a la crítica, per a la denúncia, i també per al desig, l'esperança, i per construir plegats la vila.

 

Ens agradarà saber quina és la teva ideea i el nostre compromís serà fer-la possible, amb tu

 

arenysdemar@iniciativa.cat

 

www.arenyautes.cat/1001idees

 

https://www.facebook.com/ICVArenysdeMar

 

@icvarenys

AdjuntMida Postals 2015588.96 KB

Profecies escatològiques, oracles i altres documents

dc, 21/01/2015 - 12:49
Infinit.png

PROFECIES  ESCATOLÒGIQUES: ORACLES I ALTRES DOCUMENTS

 

 

A mitjans del segle XX, 1947 les Nacions Unides aproven que el poble hebreu pugui retornar al seu territori, històricament arrabassat per les legions romanes, amb la destrucció de Jerusalem al segle I dC., perquè puguin disposar d’una llar nacional.

El 14 de maig de 1948 fou la primera celebració de la seva recobrada independència.

D’Aquest fet que aviat es compliran 70 anys, és prou indicatiu en el rellotge universal de la història, en quant es desvetllen enunciats en textos profètics veterotestamentaris, de l’experiència espiritual d’aquest poble singular, i en el transcurs inexorable del temps, en els textos del Nou Tesament Bíblic, la paraula escrita va recobrant i afinant en els signes del temps, que anem llegint, en els esdeveniments i fets pràcticament cotidiants de la nostra vivència actual.

 

1-A l’Evangeli de Lluc cap 21, 20-33, Jesús instrueix els deixebles sobre els moments escatològics, la devastació de Jerusalem per les legions, i les calamitats que cauran sobre el país. En el verset 24 b observem bé el que diu: “...i Jerusalem serà trepitjada pels pagans, fins que es compleixi el temps que Déu els ha concedit”. És prou greu tot el conflicte que encara persisteix a Israel. A Jerusalem encara si acompleix “l’abominació i la desolació” ja anunciada també pel profeta Daniel: sobre l’antic Temple de Salomó hi ha edificada una de les mesquites més importants on hi tenen cabuda més de cinc mil persones, Al-Aqsa. Però “l’abominació i la desolació” a l’església fundada per Crist, avui l’estan sofrint molts cristians de l’Orient Mitjà, assassinats, i fugint del terror fanàtic destructor de temples i de tota civilització i cultura.

La gravetat d’aquests fets que avui estan succeint, evidenciant un signe molt important, de ser un de les darrers senyals escatològiques, i que preparen l’obertura dels nous segells de l’apocalipsi.

 

 

2-Israel, és singular, perquè és l’únic poble que en els seus escrits, en els diferents gèneres, si expressa la seva fe en el Déu únic espiritual, i que espera que un dia els visiti, que se'ls manifesti de ple: el messianisme. A l’Escriptura dóna a entendre que abans de la seva manifestació al poble, el profeta Elies, -el qui fou arrabassat de la terra amb un carro de foc-, tornaria per preparar el poble per aquest gran esdeveniment; Jesús en aquell temps els diu, que Elies, ja ha vingut, i pocs l’hi ha fet cas, els deixebles comprengueren que els parlava de Joan, el baptista del Jordà. (Mt 11,13-14:Tots els profetes i la Llei han profetitzat fins que ha arribat Joan. I ni que no ho volguéssiu creure, ell és Elies, el qui havia de venir.) Semblantment ara, segons les anomenades profecies de sant Malaquies, sobre el papat i els corresponents “lemes”, el papa actual, d’acord amb les interpretacions molt afinades dels darrers, li correspondria el de “Pere el romà”. El Papa actual, Fanciscum, -Jorge Mario Bergoglio-, quan es va presentar al poble per primera vegada suplicant la seva benedicció, va dir que era el “bisbe de Roma”. Podem entendre que per humilitat, cap dels cardenals elegits es posaria el nom de Pere II.

El més semblant al qui fou deixeble de Crist, en pobresa i humilitat fou sant Francesc d’Assís. El nou Papa optà pel nom de Francesc.

La darrera part d’aquesta profecia ens diu que “en el transcurs d’aquest papat l’Església serà perseguida i entre molta tribulació, la ciutat de Roma serà destruïda, i el Jutja, justíssim vindrà a judicar el seu poble”.

 

 

3-Les manifestacions de la Benaurada Verge Maria com Reina de la Pau, als vidents de Medjugorie (Bósnia-Herzegovina).

El 24 de juny de 1981, s’iniciaven les aparicions i manifestacions de la Verge Maria a sis joves vidents, les més llargues de la història, amb un missatge constant de petició de retorn a Déu, mitjançant la pregària, el dejuni, els sagraments. Constantment i mensualment al llarg de trenta tres anys, un missatge animant-nos a seguir aquest camí per la conversió i la santificació particular i col·lectiva.

Com a Fàtima hi ha uns “secrets”, avisos terribles si no ens convertim, i senyals de la darrera hora que es compliran per a tot aquest sistema de coses que no són segons la voluntat de Déu, si no hi posem esmena. Els vidents asseguren que estem molt aprop del seu acompliment.

D’aquests missatges i de la seva transcendència en podem estar molt ben informats, només posant Medjugorje a Internet. <http://www.medjugorje.es/>

 

 

4-La profecia escrita pel Pare Pius de Pietralcina:

 

Missatge de nostre Senyor Jesucrist al Pare Pius de Pietralcina

(P.H. de *FD. Transcripció Febrer del 2013)

Aquest és un extracte d'una carta personal del Pare Pius de Pietralcina, (Sacerdot Caputxí estigmatitzat) (1893-1968) escrita el 1950, dirigida a la Comissió de Heroldsbach, indicada pel Vaticà, el qual testimonia la veritat i realitat d'aquestes revelacions donades per nostre Senyor Jesucrist al Pare Pius; la qual ens avisa de la imminent intervenció dívina i càstig als pervertidors de la humanitat.

 

Hi haurà gent que raoni que no succeirà el predit en aquesta profecia, a causa del temps transcorregut des de la data en què va ser donat aquest missatge fins al dia d'avui, i perquè encara el càstig no ha arribat. Però no és així; solament Déu sap el temps.

Sobre aquest tema cal saber el que ens diu Sant Pere a la Sagrada Bíblia (II de Pere, cap. 3, v. 2 al 12):

"...2 no oblideu les coses que van predir els sants profetes ni el manament del Senyor i salvador que us van transmetre els vostres apòstols. 3 Abans de tot, heu de saber que els darrers dies apareixeran impostors carregats d'enganys que viuran seguint els seus propis desigs, 4 i aniran dient: «Què se n'ha fet, de la promesa de la seva vinguda? Els pares han mort i tot continua igual que al començament de la creació!» 5 Afirmant això, ignoren que des d'antic existia el cel, i també la terra, sorgida de l'aigua i sostinguda per l'aigua gràcies a la paraula de Déu, 6 i que per això el món d'aleshores va desaparèixer negat en l'aigua del diluvi. 7 Doncs bé, la mateixa paraula té reservats per al foc el cel i la terra d'ara, els guarda per al dia del judici, quan arribarà la perdició de tots els impius.

8 Estimats, hi ha una cosa que no heu d'ignorar: per al Senyor, un dia és com mil anys, i mil anys, com un dia. 9 No és que el Senyor retardi el compliment de la promesa, com alguns suposen que fa; més aviat és pacient amb vosaltres, perquè no vol que ningú es perdi, sinó que tothom arribi a la conversió. 10 Però el dia del Senyor vindrà, i arribarà com un lladre. Aquell dia el cel desapareixerà amb un gran estrèpit, els elements del món, abrandats, es dissoldran, i la terra quedarà al descobert amb totes les obres que s'hi han fet. 11 Sabent, doncs, que tot això s'ha de dissoldre, penseu amb quina santedat i amb quina pietat us heu de comportar. 12 Espereu la vinguda del dia de Déu i feu tot el possible perquè arribi aviat. Aquell dia el cel, inflamat, es dissoldrà, i els elements del món, abrandats, es fondran.

 

 

... "Persevereu en l'oració perquè l'adversari no tingui domini sobre vosaltres. Digueu al poble que estigui preparat a tot moment perquè El meu judici caurà sobre ells sobtadament i si més no ho esperin. Ningú escaparà de La meva mà, els trobaré a tots. Protegiré al just."

 

"Observeu el sol, la lluna i els estels dels cels i quan els contempleu indegudament alterats i regirats, coneixereu que no està llunyà el dia. Romaneu units en l'oració i vigilants fins que l'àngel de la destrucció hagi passat de les vostres portes. Pregueu perquè aquests dies siguin escurçats."

 

"Una vegada i una altra he avisat als homes i sovint els he donat oportunitats especials per tornar al veritable camí, però ara la perversitat ha aconseguit el seu punt màxim i el càstig no pot ajornar-se per més temps.

Digueu a tots els homes que ha arribat el temps en què totes aquestes coses es compliran. El meu ben estimat, tingueu confiança que estic entre vosaltres.

El meu regne serà glorificat, i El meu nom serà beneït des de la sortida del sol fins a la posada i El meu regne no tindrà fi.

Pregueu, feu reparació, sigueu fervents i mortificats. Moltes coses estan en perill. Pregueu..."

 

"Els homes corren cap a l'abisme de l'infern, dedicats a les diversions i a passar-ho bé, com si anessin a un ball de màscares o a les festes d'unes noces del mateix diable.

La mesura del pecat està rebossant i el dia de la venjança, amb els seus terrorífics successos, està a prop, més prop del que us podeu imaginar, i el món dorm en una falsa seguretat.

El judici Diví els colpejarà amb una descàrrega de llampecs. Aquest poble sense Déu i pervers serà destruït sense pietat com els habitants de Sodoma i Gomorra de l'antiguitat. Sí, Jo us dic que la seva perversitat no fou tan gran com la dels éssers humans actuals."

 

"Mantingueu les finestres ben tancades. No mireu fora. Enceneu una espelma beneïda que serà suficient per a molts dies. Reseu el Rosari, llegiu llibres espirituals i feu actes d'amor que tant Ens complauen. Reseu amb els braços estesos o prostrats sobre el sòl de manera que es puguin salvar moltes ànimes.

No sortiu de la casa. Guardeu varietat d'aliments. Es deslligaran les forces de la naturalesa i una pluja de foc farà tremolar de por a les gents!  Tingueu valor, estic entre vosaltres."

 

"Cuideu dels animals en aquests dies. Sóc el Creador i preservador de tots els animals, així com de l'home. Us donaré per endavant alguns signes perquè en aquest temps posseu més aliment davant dels animals. Preservaré la propietat de l'escollit, incloent els animals, doncs ells necessitaran sustentació després. Que ningú travessi els recintes ni surti fins i tot per alimentar als animals. El que faci un pas fora morirà. Cobriu les finestres acuradament. El meu escollit no haurà de veure La meva ira.

Tingueu confiança en Mi. Jo seré la vostra protecció. La vostra confiança m'obliga a anar en la vostra ajuda. L'hora de La meva arribada està a prop, però mostraré misericòrdia.

Els temps seran testimonis dels més terribles càstigs. Els meus àngels que seran els executors d'aquest treball, estan preparats amb les seves afinades espases. Tindran especial cura d’aniquilar a tots aquells que es burlen de Mi i no creuen en les meves revelacions."

"Huracans de foc es vessaran a través dels núvols i s'estendran per tota la terra durant dos dies; una pluja ininterrompuda de foc tindrà lloc. Començarà durant una nit molt freda, i tot això per provar que Déu és l'amo de la creació. A aquells que estiguin en estat de gràcia no els succeirà cap mal, ni tampoc als quals busquin la protecció de La meva beneïda Mare María Santíssima."

 

"Perquè esteu ben preparats per a aquestes visites us donaré els següents signes i instruccions:

La nit serà molt freda. El vent rugirà i a continuació se sentiran els estrèpits dels llamps i trons. Tanqueu les vostres portes i finestres, i no parleu a ningú fora de la casa.

Agenolleu-vos davant d'un crucifix, penediu-vos dels vostres pecats i demaneu la protecció de La meva beneïda Mare María Santíssima. No mireu fora durant el terratrèmol perquè la còlera de Déu és Santa."

 

"El vent portarà amb si gasos enverinats que seran difosos sobre la terra sencera.

Aquells que sofreixin i morin innocentment seran màrtirs i estaran amb mi en El meu Regne.

Satanàs triomfarà, però al cap de tres nits el terratrèmol i el foc cessaran. Després d'aquests dies el sol tornarà a brillar i els àngels baixaran del cel i estendran l'esperit de pau sobre la terra. Un sentiment d'immensa gratitud prendrà possessió d'aquells que sobrevisquin a aquesta terrible prova, el càstig més amenaçador amb que Déu hagi visitat la terra des de la creació."

 

"Aviat caurà sobre el món sencer el més terrible càstig, com mai abans ha estat testimoni, un càstig terrible que mai abans s'ha experimentat. Amb quina indiferència miren els homes aquestes coses que tan aviat cauran sobre ells, contràriament al que esperaven. Amb quina indiferència es preparen per a aquests inaudits fets pels quals hauran de passar en breu. El pes de la Divina justícia ha aconseguit la terra.

La ira del meu Pare es vessa sobre el món sencer. Estic de nou avisant al món a través vostre, com sovint he fet en uns altres temps.

Els pecats dels homes s'han multiplicat sense mesura; les irreverències a l'Església, l’orgull pecaminos en fingides activitats religioses, falta d'amor fratern, indecència en el vestir especialment en els llocs d'estiueig. El món està ple d'iniquitats!".

 

"Aquesta catàstrofe caurà sobre la terra com un doll de llum, en el moment de la qual la llum del sol del matí serà reemplaçada per profunda obscuridad. Ningú haurà d'abandonar la casa ni mirar a través de la finestra des d'aquell moment d'ara endavant.

Jo mateix vindré entre el tro i el llampec. El pervers contemplarà El meu Diví Cor.

Hi haurà gran confusió a causa d'aquesta profunda foscor en la qual la terra serà embolcajada, i molts moriran de por i desesperació. Aquells que hagin lluitat per Mi rebran gràcies del meu Diví Cor, i el crit de: Qui com Déu! servirà de mitjà de protecció per a molts.

No obstant això, molts es cremaran en els camps com a herba seca. Els sense-Déu seran aniquilats, de manera que el just, després, podrà començar de nou."

 

"Durant el dia, tan aviat com la completa foscor s'hagi introduït, ningú abandonarà la casa, ni haurà de mirar a través de la finestra. La foscor durarà un dia i una nit, seguida per un altre dia i una altra nit, i un altre dia; però en la nit següent el sol s'aixecarà i serà primavera.

En els dies de foscor, El meu escollit no haurà de dormir com els deixebles en l'Hort de les Oliveres. Pregaran incessantment i no seran defraudats per Mi.  Reuniré als meus escollits.

El mateix infern es creurà estar en possessió de tota la terra, però Jo la reclamaré. Penseu potser, que Jo permetria al meu Pare que tan terribles càstigs caiguessin sobre el món, si el món tornés de la iniquitat a la justícia? Però, a causa del meu gran amor, serà permès que aquestes afliccions caiguin sobre l'home; encara que molts renegaran de Mi, àdhuc milers d'ànimes seran salvades per ells. Cap enteniment humà pot sondejar la profunditat del meu Amor."

 

"Pregueu, pregueu, desitjo les vostres oracions. La meva benvolguda Mare María Santíssima, Sant Josep, Sant Miquel, Santa Isabel, Sant Conrad, Sant Pere, Santa Teresa, el vostres sants protectors, i els vostres àngels custodis seran els vostres intercesores, imploreu la seva ajuda.

Valents soldats de Crist, a la volta de la llum, doneu cadascun gràcies a la Santíssima Trinitat per la seva protecció."

 

"La devastació serà gran, molt gran, però Jo vostre Déu hauré purificat la terra. Estic amb vosaltres, tingueu confiança en Mi. Penseu que no sou eterns. Penseu, el temps és breu. Sí, penseu que això és perquè cambieu, perquè la vostra vida sigui amor. Penseu que podeu morir en qualsevol moment. Que tal vegada molts de vosaltres que llegiu aquestes lletres no veureu l’endemà...

 

Mediteu i preneu tot això com a misericòrdia i amor del Déu que és amor i per amor ja no permetrà que us extravieu més.

Canvieu!

No penseu més en el què és mundà i efímer, penseu en vistes a  l'etern, que para això vau ser creats, per viure eternament.

Pregueu, sí, perquè se us concedeixi la gràcia de tenir l'ànima preparada per rebre la mort en gràcia de Déu. Això és el més important!”

T

 

 

Epíleg:

Uns oracles de casa nostra que diuen així: Quant a Ibèria dues nacions maldin per ser lliures, s’acomplirà el temps de la darrera generació. I encara, quan a Roma profetitzin els dos testimonis, s’acompliran els dies de la seva destrucció.

 

 

Aquest génere de profecies a la Bíblia, sempre queden condicionades a l’actitud de la resposta humana a la conversió. El relat del profeta Jonàs i la conversió de la ciutat de Nínive és un bon exemple per fer cas de les advertències celestials.

 

De profecies, oracles i avisos a la xarxa n’està currull, però els esmentats en aquest escrit són dignes de crèdit, la lectura de la Bíblia, la meditació, la pregària, l’eucaristia, ens ajudaran a comprendre. Qui cerca troba, i Jesús no ha defraudat mai ningú.

 

“Vetlleu, doncs, i pregueu en tot moment perquè us pugueu escapar de tot això que ha de succeir i us pugueu presentar sense temor davant el Fill de l'home”. (Lluc 21,36)

 

bntcoll@gmail.com

 

 

 

 

 

AdjuntMida Sol-apocaliptic.png68.95 KB Etiquetes: apocalipsiProfeciesoraclesescatològicIsraelesglésia

PP, C's, CDC, UDC, ERC, Bloc, PSC, ICV, CUP i Podemos per Arenys

dm, 20/01/2015 - 20:55
Arenys.jpg

Després de les vacances de Nadal hem entrat en un període de pactes i ruptures que ens encaminaran cap a les eleccions municipals del mes de maig. Avui llegíem que a Barcelona, Guanyem ha aconseguit un pacte amb Procés Constituent, ICV, Equo i persones de Podemos, a títol individual. La candidatura a l'alcaldia de Barcelona l'encapçalarà l'Ada Colau, que fa uns mesos ens havia anunciat que no pensava entrar en política. Mai pots dir d'aquesta aigua no en beuré!

A casa nostra, però, sembla que anem contra corrent. No només no es preveuen pactes, sinó que s'oloren possibles ruptures. Ens podríem trobar que una vegada més, CDC i UDC es presentessin a les eleccions municipals amb llistes separades. Hauríem de veure ara sota quin nom ho farien.

Si Barcelona fa cas al president de CDC d'Arenys de Mar, la Federació de CIU, a Arenys, es trencaria, com a conseqüència del rebuig, per part d'Unió Democràtica, de l'actual alcalde com a  candidat a renovar el càrrec. Si l'altre dia deia que era un fet insòlit, el que escric avui aniria en la mateixa línia. Ahir eren els regidors i regidores de l'equip de Fors els que anunciaven que no es tornarien a presentar, avui és el president de CDC i actual gerent de l'Ajuntament d'Arenys de Mar, qui anuncia que no vol compartir llista amb el recentment nomenat candidat d'Unió Democràtica, Josep Manel Nogueras.

Fent suposicions i futurologia, si es confirmés el trencament dels dos partits, ens podríem trobar amb un total de deu candidatures a l'alcaldia de la vila: PP, C's, CDC, UDC, ERC, Bloc, PSC, ICV, CUP i l'Agrupació d'electors de membres de Podemos. Amb aquest panorama els plens municipals podrien ser tota una atracció. El que no sé si es podria fer feina i treballar per a la vila.

Espero i desitjo que tot això que passa aquesta setmana sigui en calent, i que una vegada refredat es torni a la normalitat i s'obri amb seny. De ben segur que hi haurà moltes possibilitats que el nou Consistori estigui format per un ampli ventall de partits polítics, però se'm fa difícil una CDC i UDC separades i que l'agrupació d'electors aconsegueixi el nombre total de signatures que es veu obligada a presentar. 

Josep Manel Nogueras candidat a l'alcaldia per UDC

dg, 18/01/2015 - 21:37
Nogueras.jpg

Tal com avançava dimarts passat, aquest diumenge l'Assemblea local d'UDC ha celebrat les eleccions primàries per escollir el seu candidat a liderar la coalició de CIU en les eleccions del mes de maig. De manera insòlita, tal com ho batejava dimarts, l'actual alcalde s'ha vist obligat a presentar-se en unes primàries. No es tractava de defensar l'alcaldia, sinó la representativitat dels seus companys de partit.

Estanis Fors, a diferència d'ara fa quatre anys, ha perdut les primàries i no serà el candidat que Unió proposi a Convergència perquè encapçali la llista de CIU a les eleccions municipals a Arenys de Mar. Fors era el candidat que CDC defensava per encapçalar la llista, però no UDC, el seu partit. Ara caldrà veure si Convergència Democràtica accepta el nou candidat i configuren la llista electoral amb Josep Manel Nogueras d'alcaldable.

Nogueras ja va ser temptat anteriorment per entrar a l'Ajuntament, però ha estat ara, després de la seva experiència al capdavant de l'Ateneu, primer en una comissió gestora i després encapçalant una candidatura guanyadora, que s'ha decidit acceptar la proposta d'Unió, i a diferència del que va passar l'any 2011 amb Francesc Fonayet, enguany Josep Manel Nogueras ha guanyat a Fors.

Estanis Fors somiava des de fa molts anys poder ser l'alcalde d'Arenys i, tot i les moltes dificultats que va haver d'afrontar, ho va aconseguir. Recordo com seguia el compte enrere de mesos i setmanes que li faltaven per ser nomenat alcalde de la vila. La voluntat de continuar quatre anys més amb la màxima responsabilitat municipal s'ha vist estroncada i desconec si aquest serà el punt i final a la seva incursió en la política.

La política és desagraïda i a vegades cruel. Sovint sembla que tot són flors i violes i només apreciem la part positiva, però en el rerefons hi ha situacions desagradables que costen de pair. De ben segur que avui és un mal dia per a Estanis Fors, a qui li envio el meu suport i ànims per continuar exercint d'alcalde de la vila que em va acollir. 

El nostre alcalde obligat a anar a les primàries

dm, 13/01/2015 - 21:35
Alcalde.jpg

En les properes eleccions al Parlament de Catalunya ens trobarem que hi haurà molta gent que voldrà votar Pablo Iglesias, tal com passava abans amb Suárez o Felipe González. Sigui la Gemma Ubasart la candidata catalana o bé una altra persona, el pes el portarà el mediàtic Pablo Iglesias.

A les municipals pot passar una mica el mateix. En el cas d'Arenys de Mar, si l'agrupació local Podemos aconsegueix les 500 signatures per presentar-se com agrupació d'electors, els resultats que puguin obtenir difícilment serà mèrit o desmèrit del seu cap de llista que molt probablement poca gent coneixerà i vénen d'una ensopegada en el seu projecte social. Però això mateix podríem dir d'altres candidats i partits polítics.

El cas més evident, i no només a la nostra població, serà el d'ERC, que en les darreres eleccions municipals varen obtenir una gran davallada arreu, al marge dels mèrits o errors dels seus representants locals, i ara sense haver d'escarrassar-s'hi massa segur que experimentaran una forta pujada en tots els municipis catalans.

Tot això ens porta a afirmar que al nostre país la "marca partit" pesa molt i en canvi ben poc la persona que hi ha al capdavant, sobretot si no ha tingut experiència de govern. A Arenys, però, fins i tot havent presidit el govern municipal el propi partit qüestiona l'alcalde a l'hora de defensar l'alcaldia. M'imagino que es tracta d'un cas insòlit, però ja se sap que mai deixes de sorprendre't.0
0
1
296
1629
x
13
3
1922
14.0


Normal
0


21


false
false
false

EN-US
JA
X-NONE


DefSemiHidden="true" DefQFormat="false" DefPriority="99"
LatentStyleCount="276">
UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Normal"/>
UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="heading 1"/>


UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Title"/>

UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Subtitle"/>
UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Strong"/>
UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Emphasis"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Table Grid"/>

UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="No Spacing"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light List"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 1"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 1"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 1"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 1"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 1"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 1"/>

UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="List Paragraph"/>
UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Quote"/>
UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Intense Quote"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 1"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 1"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 1"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 1"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 1"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 1"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 1"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 1"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 3"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 3"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 3"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 3"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 3"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 3"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 3"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 3"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 3"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 3"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 3"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 3"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 3"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 3"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 4"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 4"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 4"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 4"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 4"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 4"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 4"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 4"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 4"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 4"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 4"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 4"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 4"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 4"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 5"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 5"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 5"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 5"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 5"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 5"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 5"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 5"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 5"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 5"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 5"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 5"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 5"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 5"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 6"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 6"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 6"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 6"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 6"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 6"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 6"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 6"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 6"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 6"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 6"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 6"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 6"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 6"/>
UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Subtle Emphasis"/>
UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Intense Emphasis"/>
UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Subtle Reference"/>
UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Intense Reference"/>
UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Book Title"/>/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabla normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:Cambria; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-ansi-language:EN-US;}

L'alcalde haurà de passar aquest diumenge la prova de les primàries per poder ser novament candidat i si ho aconsegueix haurà de continuar lluitant per compensar la davallada de vots que es preveu a CIU en la totalitat del país. Un nou repte per al nostre alcalde que se sumarà al de la regidora del PP, Belén Quintero, en l'enfrontament amb la Rosa Zaragoza si es confirma que es presenta com a cap de llista de C's. Poden ser unes eleccions molt animades i amb sorpresa final.

"Luna en Brasil" de Bruno Barreto

ds, 10/01/2015 - 12:16
Tráiler de "Luna en Brasil" en español

Tràiler de "Luna en Brasil" en espanyol, dirigida per Bruno Barreto i protagonitzada per Gloria Pires, Miranda Otto, Tracy Middendorf, Treat Williams, Marcelo Airoldi, Luciana Souza, Tània Costa i Marianna Mac Nieven.

Es projecta al Cinema Casal aquest dissabte, 10 i diumenge, 11 de gener: a les 18:15 i 20:30.

 

El realitzador brasiler Bruno Barreto estrena el proper 9 de gener "Luna en Brasil", un particular biopic sobre un tros de la vida d'Elizabeth Bishop que el cineasta es nega a definir així perquè, segons ell, la pel·lícula parla, sobretot, de la pèrdua i la poeta només va ser "una casualitat necessària".

 

"Vaig llegir tots els poemes de Bishop, que no té una obra molt llarga, i em vaig adonar que tots parlaven de la pèrdua. Amb tot, el que més em va atraure de la seva història va ser com al seu voltant tots els papers es canviaven i això era, sens dubte, un terreny fèrtil per al drama ", explica el director a l'agència Efe des de Nova York, on resideix.

 

"Luna en Brasil", explica Barreto, comença el 1951 i recorre quinze anys de la vida d'Elizabeth Bishop, just els que va passar al Brasil tractant de recuperar la seva inspiració; els mateixos en els que va viure la seva més profunda història d'amor amb l'arquitecta carioca Lota de Macedo Soares, creadora del icònic Parc Flamingo de Rio de Janeiro.

 

Una història que va més enllà de l'amor entre dues dones; un 'biopic' atípic, assenyala Barreto, perquè ell "no volia fer una pel·lícula de lesbianes o per a lesbianes, ni per a un grup petit de gent; volia alguna cosa que transcendís".

Arran del tancament de Can Badosa

dj, 08/01/2015 - 22:40
Can Badosa.jpg

Aquests dies ens han anunciat que Can Badosa tancava les portes, per jubilació de la seva propietària, la Roser. Can Badosa ha estat l'única botiga on hi podies trobar joguines educatives, aquelles que surten poc per la televisió, però que desitjaves per als teus fills, perquè entenies el joc molt més que un entreteniment o una distracció. És per això que, a casa, sempre hem valorat el mèrit de la Roser, la seva professionalitat i el seu amor vers el producte que oferia a les famílies de la vila. El seu tancament, doncs, lluny de voler provocar-li cap sentiment de culpa, és un gran pèrdua per Arenys, que ens agradaria pensar que algú pugui prendre-li el relleu.

Si bé vull felicitar la Roser pels cinquanta anys al capdavant de l'establiment, i desitjar-li una feliç i llarga jubilació, no hi ha dubte que el tancament de la seva botiga no és una bona notícia per al comerç arenyenc ni per Arenys en general. La nostra vila pateix des de fa temps un empobriment comercial, amb el tancament de molts negocis, i el que encara és pitjor, desapareixent la diversitat comercial, concentrant el mercat en uns pocs productes que, com en el cas de Can Badosa, obliga a desplaçar-te fora de la vila si els vols obtenir.

El tancament de Can Badosa coincideix amb l'entrada en vigor de la llei d'actualització dels arrendaments antics, la qual cosa pot provocar encara més portes avall, de manera que la nostra estimada i emblemàtica Riera, pràcticament l'única via comercial de la vila, es converteixi en un seguit de persianes avall, únicament animada per les terrasses i bars.0
0
1
321
1770
x
14
4
2087
14.0


Normal
0


21


false
false
false

EN-US
JA
X-NONE


DefSemiHidden="true" DefQFormat="false" DefPriority="99"
LatentStyleCount="276">
UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Normal"/>
UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="heading 1"/>


UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Title"/>

UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Subtitle"/>
UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Strong"/>
UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Emphasis"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Table Grid"/>

UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="No Spacing"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light List"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 1"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 1"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 1"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 1"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 1"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 1"/>

UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="List Paragraph"/>
UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Quote"/>
UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Intense Quote"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 1"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 1"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 1"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 1"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 1"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 1"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 1"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 1"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 2"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 3"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 3"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 3"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 3"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 3"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 3"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 3"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 3"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 3"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 3"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 3"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 3"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 3"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 3"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 4"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 4"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 4"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 4"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 4"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 4"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 4"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 4"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 4"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 4"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 4"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 4"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 4"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 4"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 5"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 5"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 5"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 5"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 5"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 5"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 5"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 5"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 5"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 5"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 5"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 5"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 5"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 5"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 6"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 6"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 6"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 6"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 6"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 6"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 6"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 6"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 6"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 6"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 6"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 6"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 6"/>
UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 6"/>
UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Subtle Emphasis"/>
UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Intense Emphasis"/>
UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Subtle Reference"/>
UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Intense Reference"/>
UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Book Title"/>/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabla normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:Cambria; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-ansi-language:EN-US;}

Fa molts anys que ens queixem de l'obsolet que s'ha convertit el nostre Mercat municipal, però ens hem oblidat de preocupar-nos perquè no passés el mateix amb la xarxa comercial. No voldria pensar que en un futur no molt llunyà Arenys, com un poblet mig perdut a la muntanya, basés el seu comerç únicament en les visites setmanals dels marxants. Demano al govern municipal, els grups polítics, els botiguers i tots els arenyencs que treballin perquè els pensaments més pessimistes no es converteixin en realitat.

Cinquè i últim dia Casal Digital Nadal

dj, 08/01/2015 - 21:41
IMG_0457.JPG DSCN0325.JPG IMG_0435.JPG IMG_0509_phixr.jpg Resum Casal Digital Nadal 2014 Videoclip Casal Digital Nadal 2014

Epa!!

Això ja està, dilluns passat va ser l'últim dia del Casal Digital de Nadal, en el que vam fer una gimcana fotografia, direcció escenica lliure i per acabar vam fer un pica-pica plegats, però abans vam veure plegats el videoclip que tan xulo ens ha quedat després de molt d'esforç per part de tots!!

 

Com sempre donar les gràcies a Ràdio Arenys i a la regidoria d'infància i joventut de l'Ajuntament d'Arenys de Mar per la seva col·laboració, sense els quals no seria possible. El més important es que els nens s'ho han passat molt bé i jo també!! Diumenge passat vam emetre el programa del casal de Nadal.

 

Aquí us deixem el videoclip, un resum amb imatges i el programa de ràdio!!

 

 

Fins aviat!!

 

Joan i Alba

Etiquetes: Casal Digitalarenys de marvideoclipnadal2014

Recollida d'ampolles 2015!!

dj, 08/01/2015 - 20:16
recollida.jpg Recollida d'ampolles 2014

Volem moltes ampolles!

 

 

Com cada any, l'Agrupament Escolta i Guia Flos i Calcat d'Arenys de Mar, recull les vostres ampolles buides de cava. Aquest 2015 serà el diumenge 11 de gener. Les ampolles, les podeu deixar el mateix diumenge al matí a la porta de casa vostra. Demanem també la col·laboració de tots els pares possibles per a donar-nos un cop de mà. Les ampolles buides tot seguit les portem a reciclar i els diners que ens donen van destinats a les despeses del cau, com sortides, material, campaments, activitats conjuntes...

 

 

US HI ESPEREM A TOTS!!!

 

 

Equip d'Agrupament

Etiquetes: recollidaampollescavacauflos i calcatarenys de mar

Quart dia Casal Digital Nadal

dl, 05/01/2015 - 03:18
IMG_8562.JPG IMG_8569.JPG IMG_8605.JPG IMG_8712.JPG

Epa!!

 

Aquest quart i penultim dia del Casal Digital de Nadal l'hem dedicat sobretot a la preparació a primera hora de material, vestuari i maquillatge. Tot seguit hem enregistrat a diverses localitzacions les dues últimes escenes que ens faltaven!!

 

Això ja s'acaba, seguirem informant!

 

Joan i Alba

Etiquetes: Casal Digitalnadalcinemavideoclipnensarenys de mar

Tercer dia Casal Digital Nadal

dj, 01/01/2015 - 22:56
IMG_0388.JPG IMG_0435.JPG IMG_0457.JPG IMG_0469.JPG

Bones!!

 

En aquest tercer dia del Casal Digital de Nadal hem gravat la primera part del videoclip a diferents indrets d'Arenys, com el Teatre del Seràfics on hem enregistrat les principals escenes, el ball amb la coreografia conjunta i tot seguit hem fet una activitat de fotografia digital en la que hem treballat les fotos de detalls al bosc.

 

Us desitgem a tots un FELIÇ 2015!!

 

Seguim informant!!

 

Joan i Alba

Etiquetes: Casal Digitalnadalnensvideocliparenys de mar

SÓC UN RELLOTGE DE SOL

dj, 01/01/2015 - 18:04
rellotges_de_sol_027.2-5654.jpg

De manera similar a aquest rellotge que amb els primers raigs de sol que li toquen comença a marcar l’hora, a mi quan surt el sol m’agrada llevar-me i dirigir-me a ell, que em dóna la llum i la vida. Faig la meva meditació, Kriya Ioga i les meves pregàries. És una hora de pau i tranquil·litat que convida al silenci i a la interiorització. El meu cos i el meu esperit carreguen les bateries per tornar a viure el nou dia. Em sento un ésser mogut per l’energia solar (com tots i tot), i baixo el rendiment quan el sol desapareix. És per això que amb la posta de sol i l’arribada de la nit la meva persona queda minvada, i a mesura que passen els anys prefereixo agafar el llit d’hora per començar l’endemà quan l’astre torna a il·luminar. Sóc una persona eminentment solar.

 

Puc acceptar una persona “nitaire”, és a dir, amant de la nit, però he de confessar que no ho entenc, no entra en els meus paràmetres. És tan clar per a mi que les hores de llum s’han de gaudir i aprofitar, i que les hores de foscor són per descansar, que el criteri a l’inrevés no forma part de la meva personalitat.

 

Tinc una gran joia d’haver nascut en un país mediterrani, on tenim tanta llum i tantes hores de sol! Potser també ho fa que vaig néixer a tres quarts de 12 del migdia d’un mes de juliol d’un dia de calor i molt sol. Va ser aquest astre qui es va encarregar de dipositar-me en aquest planeta i en aquest racó de terra tan ben il·luminat.

 

I quin espectacle contemplar la natura tocada pel sol, que fa brillar totes les fulles i tot l’entorn! No és la primera vegada que parlo del sol, però de tant en tant necessito esplaiar-me per compartir l’alegria d’un dia assolellat com avui, que em convida a escriure.

 

He de reconèixer que viure en un país africà, on el sol esclata i ho resseca tot, em costaria més, sobretot per les temperatures que els toca viure. Per això m’agrada tant ser mediterrània, on el clima és esplèndid. Diuen que és un dels millors llocs del planeta per viure. I l’alegria dels habitants d’aquests països la devem a la llum solar.

 

Em sento gira-sol i sargantana quan el busco arreu i el persegueixo com fan ells. N’estic enamorada i m’alegra la vida. També gaudeixo amb un dia núvol i de pluja, perquè ja sabem que sense aigua no podem viure. Però necessito més dies de sol que d’aigua.

 

I tornant al rellotge de sol, quan la llum ja no hi toca s’acaba, i fins l’endemà si el sol li vol fer companyia i no és un dia tapat pels núvols. Jo tinc un comportament semblant, i per això he fet el símil, malgrat que els dies sense sol he de funcionar i ho faig el millor possible, però la meva cara no irradia la felicitat dels dies lluminosos.

 

Mª Teresa Quintana

Segon dia Casal Digital Nadal

dm, 30/12/2014 - 15:48
IMG_8450.JPG IMG_8423.JPG IMG_8458.JPG IMG_8467.JPG IMG_8485.JPG

Epa!!

 

Aquest dimarts segon dia del Casal Digital de Nadal hem gravat el programa de ràdio especial de Nadal que emetrem el proper diumenge a Ràdio Arenys, ens ho hem passat molt bé!! Tot seguit hem fet un taller de cinema amb una activitat interactiva amb l'ordinador tot aprenent el llenguatge audiovisual i per acabat hem fet taller de guió i assaig del videolciop que aquest dimecres començarem a gravar!!

 

Seguirem informant!!

 

Joan i Alba

Etiquetes: Casal DigitalnadalnensRàdioRàdio Arenys

Primer dia Casal Digital Nadal

dm, 30/12/2014 - 15:40
IMG_8290.JPG IMG_8292.JPG IMG_8294.JPG IMG_8296.JPG

Bones!!

 

Ja hem començat el Casal Digital de Nadal, durant el primer dia hem fet jocs i vam presentar les activitats d'aquest any que hem preparat per aquest casal, tto seguit vam preparar les seccions i els debats de la ràdio, ja que dimarts anirem a gravar el programa que emetrem el proper diumenge per Ràdio Arenys.

 

I per acabar vem fer un taller de videoclips que va consinstir en visionar diversos clips de cantants que han marcat per una raó o un altra el món del videclip com Queen o Michael Jackson entre d'altres, així com també repassar algunes de les tècniques més utilitzades.

 

Seguirem informant!!

 

Joan i Alba

Etiquetes: Casal Digitalnadal2014nensaudiovisuals

La CUP contraprograma l'Audiència Pública

dg, 21/12/2014 - 00:44
image.jpg

El regidor d'Hisenda es queixa de la poca participació, o millor que diguem assistència, a l'Audiència Pública del Pressupost 2015. Una Audiència que la CUP va contraprogramar amb una altra sessió participativa sobre el pressupost.

El regidor Vinyes sap, però, que no és la primera vegada que la sala de plens queda buida, i estic segur que també en sap els motius. Vull recordar que en aquest mandat CIU, PP i Bloc varen suprimir la regidoria de Participació, i no va ser fins que el PSC va entrar al govern que no es va recuperar.

El fet que existeixi la regidoria de participació tampoc és garantia de res. El més important és que la participació sigui transversal, que es practiqui des de totes les regidories. Esclar que fins ara no ens han demostrat que això sigui així. Tenim prou exemples de funcionament i de presa de decisions de les diferents regidories que haurien pogut ser una oportunitat de participació ciutadana: en l'aprovació de reglaments, de les ordenances fiscals, del mateix pressupost ordinari...

Si a l'Audiència Pública no hi va gent és perquè es programa com a sessió informativa i no participativa. És per això que volia diferenciar participar d'assistir. Aquesta diferència no sempre es té en compte i els polítics es posen a la boca massa fàcilment el mot participació. Jo no estic content del model de participació del mandat anterior. No voldria que la meva crítica es malinterpretés. Hi ha partits que van per la vida parlant de model assembleari, d'altres del model de democràcia participativa de Porto Alegre... i són els primers de manipular els models i posar-hi totes les pegues.

Si no canviem el model no aconseguirem més assistència i encara menys participació. Aquesta setmana ens han presentat el pressupost per al 2015. Seria bo que l'any vinent ens presentessin el pressupost liquidat de 2014 i el comparéssim amb l'inicial. Potser llavors entendríem aquest costum tan particular dels governs municipals d'Arenys de Mar d'anar aprovant modificacions de crèdit cada mes. Però sobretot, si creiem en la participació, posem-nos-hi seriosament.

Tu ets la llum de Nadal

dv, 19/12/2014 - 18:39
0001 NADALA 2014.jpg

Que passeu un Bon Nadal i i que el proper any 2015, sigueu feliços junt a les persones que estimeu.
Vostres
Josep i Tina
 

 
El nadal acostuma a ser una festa sorollosa: ens aniria bé una mica de silenci per escoltar la veu de l' amor.

 

Tu ets el Nadal quan decideixes néixer de nou cada dia i deixes entrar a déu a la teva ànima.

 

Tu ets l'avet de nadal quan resisteixes amb fortalesa els vents i les dificultats de la vida.

 

Tu ets els guarniments de nadal quan les teves virtuts són els colors que donen alegria i vida a la teva vida.

 

Tu ets la campana de nadal quan convoques, congregues i cerques la unió.

 

Tu ets la llum de Nadal quan il·lumines amb la teva vida el camí dels altres, amb la bondat, la paciència, l'alegria i la generositat.

Papa Francesc

Els testos trampa

dg, 14/12/2014 - 20:48
DSC_0002.JPG

Sovint travessar la Riera es converteix en una activitat de risc. La Riera, que ja es pot considerar des de un punt de vista científic, un camp d’assaigs de disbarats urbanístics.

A l’alçada de la placeta, zona de gran transit de vehicles i de persones, tenim dos paranys fruit de l’enginy arenyenc de ves a saber quines ments il·luminades.

Ho podeu veure a la fotografia, encara que els que hi conduïu ho veieu cada vegada que hi passeu: Al revolucionari pas de vianants gris a l’alçada de la Placeta, hi han uns senyors testos o jardineres on el vianant que ha de travessar queda amagat,  amb el risc de que el prudent conductor no ho sigui tant de prudent, i que en el millor dels casos, doni un ensurt al vianant.

Feu-hi alguna cosa al respecte, va.

Al ja de per sí incoherent i revolucionari pas de vianants gris , i en contra del fonament dels passos de vianants denominats “pas de zebra” (basats en un fons blanc que fa de contrast envers les persones que el travessen), hi ha unes franges d’un gris més fosc, rematades per unes petites bandes blanques, per tal de que no sigui dit. Em pregunto si no hi ha cap normativa al respecte.

Tot plegat són ganes de tocar el nas.

El misteri de les línies de Nasca. Antic Perú

dm, 09/12/2014 - 20:24

 Ariadna Baulenas

Universitat Autònoma de Barcelona

9 de desembre de 2014

Si voleu escoltar-la cliqueu aquí

CASAL DIGITAL NADAL 2014

dl, 08/12/2014 - 23:06
cartell_casaldigital_nadal14_fphixr.jpg IMG_9057.JPG IMG_9685.JPG foto 1.JPG foto 1 (1).JPG IMG_9961.JPG Imatges Casal Digital Nadal 2013-14

Què fareu aquest Nadal??

Aquest any tornarem a fer Casal Digital per Nadal!!! concretament els dies 29, 30, 31 de desembre i els dies 2 i 5 de gener. L'horari serà pel matí de 9 a 13h i el farem l'Espai Jove del Calisay i a les instal·lacions de Ràdio Arenys. El preu serà de 40 euros les dues setmanes i de 30 euros per una setmana, per a nens i nenes de 8 a 14 anys. Les places són limitades, si esteu interessats podeu enviar un correu a casaldigital@arenyatues.cat o trucar al 626.651.258 (De dilluns a divendres de 18 a 20h). Les inscripcions les podreu realitzar a Ràdio Arenys en horari d'oficina de dilluns a divendres de 9 a 13:30h del 9 al 20 de desembre.

Durant aquests dies farem ràdio i un SUPER VIDEOCLIP!! Que rodarem en diferents indrets del poble (cada nen/a s'endurà un DVD amb el projecte final i el programa de ràdio que fem a Ràdio Arenys), també farem jocs TIC's, tallers, reportatges, sortides i moltes coses més!!

Us esperem!!

Salutacions,

--
Joan Bosch
Casal Digital - Arenys.org
93.795.85.96/626.651.258
http://www.arenyautes.cat/casaldigital

Etiquetes: Casal DigitalnadalnensRàdio ArenysRàdiocomunicacióarenys de marcalisay

Arenys necessita nous polítics i il·lusió

dl, 08/12/2014 - 18:02
Arenys.jpg

Pablo Iglésias ha manifestat que impugnarà qualsevol llista que es presenti a les eleccions municipals amb el nom de Podemos, perquè ha recordat que el seu partit va aprovar no presentar-se en aquestes eleccions, i no es pot confondre la gent amb candidatures que portin el seu nom, quan no hi ha cap tipus de relació ni vinculació.

Ja ho vaig dir el seu dia que entenia aquesta decisió com a molt intel·ligent, en defensa de la coherència i el futur del moviment. Si se'ls en va de les mans tiren el projecte a la paperera. Poder avalar i refiar-se de tota la gent que conformaria el conjunt de llistes de tots els municipis espanyols és impossible, fins i tot tenint una bona xarxa interna, que no tenen.

El consell de presentar-se com a agrupacions d'electors també és encertat i té molt de sentit, encara que comporta més feina, però d'això es tracta, de treballar a fons per defensar les idees i no per pujar al carro del líder que ja et fa la feina.

M'agradaria pensar que la feina que podrien fer aquestes agrupacions d'electors en els municipis catalans la podria liderar la CUP, i d'aquesta manera hi tindria incorporat el component sobiranista, encara que m'imagino que per alguns és precisament aquest component el que els fa nosa. Si és així, quantes més opcions més fàcil serà abastar tot el ventall d'idees existent a la comunitat.

A Arenys de Mar li convé un canvi radical en la manera de gestionar i fer política, i aquest canvi no el poden donar els grups municipals que governen ni els que opten a fer-ho després del parèntesi d'un mandat. És potser el moment de donar suport a qui encara està per estrenar o a forces noves que es vulguin presentar. 

L'altre dia parlava de C's, amb la possibilitat que hi presentin la Rosa Zaragoza, però en aquest cas es tractaria d'un intercanvi de cromos. L'opció de la CUP, si fan una bona llista, o bé d'una agrupació d'electors arenyenca que tinguin les idees clares i moltes ganes de treure Arenys del sot en què es troba, seria una bona manera de repartir il·lusió entre els vilatans.